Reglement

Wedstijdreglement BBQ wedstrijd Hoogeveen 2019    

Bij aankomst vanaf ca 8.00 uur  zal uw team een  plek worden aangewezen en wordt u met een kop KOFFIE onthaald.

Een team moet bestaan uit minimaal 2 leden. 

U dient te BBQ’en op hout of kolen, gas, elektra en een Pellet-BBQ zijn naast      controllers om de temperatuur te beheersen niet toegestaan.

In het wedstrijd terrein mag niet gegraven worden. 

Elk team moet zelf zorgen voor een  brandblusser en garnering, kruiden, bestek, borden tent, tafel, stoelen enz.

Vanaf ca 10.00 uur wordt door de organisatie de hoofdingrediënten uitgedeeld op volgorde van teamnummer om de 5 minuten krijgt een volgend team de ingrediënten.

U levert uw gerecht in bij de jury volgens een inleverschema die u wordt verstrekt door de organisatie.
U levert uw gerecht in bij een vakjury van 3 personen u mag aan deze personen uitleggen wat u heeft gemaakt.

Per gerecht 1 bord voor de jury en 1 bord voor de sta-tafel bij uw werkplek om uw gerecht te presenteren, u zorgt zelf voor de afvoer van de gerechten.

Als het laatste gerecht is ingeleverd van het laatste team gaat de jury cijfers optellen en maakt de organisatie de uitslag bekend.

Wedstrijd gerechten 2019:

1e gerecht is een kebabspies van lamsgehakt, hoofdingrediënt is ca 500 gr. lamsgehakt
2e gerecht is Roadkill-Boneless-Chicken,       hoofdingrediënt is 2 x kip
3e gerecht is spareribs,                                   hoofdingrediënt is 1 streng spareribs
4e gerecht is taart,                                           hoofdingrediënten zijn bloem boter en melk

De hierboven vermelde tijden zijn een richtlijn en zijn afhankelijk van de hoeveelheid gerechten die moeten worden gejureerd.

Elk team krijgt per gerecht een tijdstip aangewezen om het gerecht in te dienen, dit om de jurymomenten beter te verdelen en te voorkomen dat je als team in de rij staat met jouw gerecht en dat daardoor afbreuk doet aan jou creatie.

Zie ook het reglement van de SBWN